I'm searching, trying to understand, expanding and exploring. I will accept, learn and try to see life in new ways. I'm reinventing my life, reinventing myself, step by step.

2011/12/14

Nå har vi landet ..

Vi er tilbake fra Lanzarote etter fjorten kjempefine dager :o)

26112011316

Miniprinsessa sammen med Mormor!

Miniprinsessa var så spent – og I perioder litt utålmodig fordi alt gikk såååå tregt :o) Det var hennes første flytur og begges første tur til "syden". Var veldig spesielt å se ut av flyvinduet og se ned mot Afrika. På bussturen fra flyplassen til hotellet – gikk det I "wow" – "åååhhh" – "se der" – "så fint" .. osv. Ikke fra meg men fra seksåringen :o) Allerede på denne turen kom det; "Mamma – kan vi ikke flytte hit??" :o) Men når vi noen dager senere fikk høre fra en svensk guide at Lanzarote slet med et stort narkotikaproblem – ombestemte hun seg.

08122011540

Hotellet var veldig bra til å være så billig – men vi skulle gjerne sett at det hadde gått an å varme opp leiligheten litt på kvelden - innimellom. Når det blåser – hele tiden – kan man I perioder bli litt småkald – men med flis på alle gulv og "betongvegger" all over – var det ikke mye varme som satt igjen etter dagens solstråler. Da var det bare å kle på seg mer – eller legge seg :o)

27112011328

Stranda nærmest hotellet vårt – ca ti minutter å gå.

Vi bodde ca tjue minutters gange fra selve Playa Blanca – helt på sørenden av Lanzarote. Det går ferje og hurtigbåt over til en av de andre Kanariøyene, Fuerteventura derfra. Den første dagen ble det bare til at vi handlet på kjøpesenteret rett over gaten for hotellet – tok en spasertur på Marinaen og fant oss en koselig snack-bar-restaurant (Leni's) – som nok ble favorittplassen.

Jeg kjente på at jeg var rimelig uforberedt på denne turen – skulle gjort mye mer research og kanskje lært bittelitt spansk. Kom ikke på hva "hei" het på spansk engang. Ble nok lettere språkforvirret til å begynne med. Det poppet opp med franske gloser I tide og utide. Hadde ETT år med fransk på videregående og kan ikke så mye liksom .. men oui og non kom på løpende bånd – med merci og andre ord. Godt hjulpet av Miniprinsessa som gikk rundt å sa Bonjour MadameBonjour Monsieur. Omsider fant jeg ut at hei het Hola og farvel – het Adios på spansk.

Etter å ha handlet på en butikk med en asiatisk-utseende betjening – presterte jeg så å si "Aloha" … ?????? I alle dager .. hvor kom det fra liksom … måtte bare gi meg over. Aloha … :o) Så språkmektig man plutselig ble .. hahaha ..

27112011326

Miniprinsessa hånd I hånd med Morfar - og Mormor litt foran.

Naturen på Lanzarote er et kapittel for seg. Det er helt utrolig at det faktisk går an å leve der synes jeg. Og så flott som de har gjort det rundt seg – så og si over alt. Gangveier og trapper. Murer som var kunstverk I seg selv. Og med tanke på at ca 1200 av de vel 2000 planteartene er kaktuser – er det utrolig hvilken fargeprakt man finner I hager og parker. Men vi vet jo fra før av at kaktus kan ha kjempeflotte blomster – hvis de blir håndtert riktig .. *kremt*

Men en julestjerne av denne størrelsen – har jeg inntil nå hatt til gode å se;

06122011520

Men den så nå litt tørr og pjuskete ut da .. nesten som de jeg bruker å ha her hjemme til jul :o) I år har jeg forresten bestilt meg rosa julestjerner. Har jo lilla gardiner og det blir litt lilla jul her – da synes jeg rosa passer bedre enn rødt. Men vi får se om jeg ombestemmer meg før julefreden senker seg. Er jo hele ti dager igjen .. TI DAGER .. oi – nå ble jeg bittelitt stressa I magen ..

Har jo levd I en slags boble på utsiden av resten av verden – når vi var borte. Ikke hadde jeg med pc – ikke fungerte tv'n skikkelig – ikke leste jeg særlig med aviser – men vi fikk jo en og annen nyhet når vi snakket med folk I Norge. Men ærlig talt – det var godt å slippe unna alt sammen.

Har idag omsider forfattet og skrevet ut – årets skrytebrev/julebrev. Så da må jeg vel til å pakke dem – finne adresser etc. Så går de vel I posten I morgen.

Kommer tilbake med mer fra Lanzarote neste gang hodet og pc'n virker samtidig .. :o) Forhåpentligvis om ikke så lang tid.

Kos dere alle sammen – og en liten spesiell hilsen til broderen og familien som nå befinner seg på Gran Canaria – håper dere har litt mindre vind og skyer enn vi hadde. Samt litt høyere temperaturer :o)

♥♥♥ FØRJULSKLEM FRA TORIL ♥♥♥

27112011330

2 kommentarer:

Torill sa...

Hei og velkommen hjem! Det høres ut som en deilig tur. Jeg skulle gjerne komt meg litt vekk. Gleder meg til litt juleferie, kjenner jeg trenger det. :) Ha en fin kveld.

Lavina sa...

Velkommen tilbake.. Ser ut til det var en flott ferie. Ja, det kan bli kjølig på kveldene i en flislagt leilighet på denne årstiden..

Ønsker deg og dine en riktig god jul! Nydelige bilder du har delt..

Klem

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...