I'm searching, trying to understand, expanding and exploring. I will accept, learn and try to see life in new ways. I'm reinventing my life, reinventing myself, step by step.

2012/02/11

Utrolig ..

.. men man skal vel ikke la seg sjokkere!!

Leste på facebook at en blogger var blitt utsatt for innbrudd i hjemmet sitt – og derfor så seg nødt til å stenge bloggen. Det må være helt forferdelig å oppleve slikt i sitt eget hjem. Det er jo fælt bare å lese om det. Men at kriminelle hoder utnytter bloggene til å innhente informasjon om aktuelle nedslagsfelt – det er nytt for meg. Men samtidig vet jeg jo at man lenge har blitt advart imot å gi for mye informasjon om hvor man er - og skal – på bl.a. facebook. Nå må vi bloggere også ta den lærdommen inn i blogglandia.

11072011169

Det er vel sikkert slik at jo mer detaljert man er om hvor man bor (på mindre steder spesielt) – hvordan man lever – og hva man har av spennende saker og ting hjemme – jo mer populær er man blant disse suspekte personene. Irriterende at det skal være sånn .. og så veldig unødvendig.

Hvorfor skal man ikke få lov til å skrive at man skal reise bort på drømmeturen, har arvet sølvtøyet etter gamle tante X eller pengene etter en rik onkel i Amerika? Man gleder seg over det og har lyst til å dele det med andre. Også blir det misbrukt av idioter til egen vinning. KNURR .. !! Man tør snart ikke vise hvordan man har det hjemme – noen kan jo se seg nytte i lysestaken du har på kommoden eller kjøkkenmaskinen på kjøkkenet. OG – DE VET HVOR DU BOR!! I alle fall finner de det ut – etterhvert.

DSC_0090

I en verden hvor folk blir overfalt – mishandlet – voldtatt og drept – HVER DAG – er det lett å bli paranoid. Skal den personen som går fem meter bak deg virkelig samme vei? Skal de mørk-kledde ungdommene virkelig besøke den naboen? OG – er naboen hjemme på denne tiden av døgnet??

Jeg skulle så gjerne fortsatt å leve i den troen at blogglandia var et sted hvor man delte gleder og sorger – uten å være redd for at man ble utnyttet av noen av de som leser det man skriver. Men sånn er verden altså ikke.

27072011248

Uansett – jeg kommer ikke til å slutte å blogge om ting som gjør meg glad eller lei meg. Jeg kommer ikke til å slutte å lese andre blogger jeg liker. Av den enkle grunn – jeg har ikke tenkt å la slike åndsamøber (som er for kloke for sitt eget forgodtbefinnende) ta over vårt lille bloggeparadis.

DSC_0070

Det er jo stort sett et koselig sted å være .. et sted som rommer omtanke og vennskap .. som byr på estetiske opplevelser .. som gir næring til tankene og som får oss til kjenne på de fleste følelsene i spekteret vårt. Man hadde vel ikke holdt på med dette hvis man ikke fikk noe igjen for det.

14072011178

Pynter litt på det alvorlige innlegget med litt farger!

Ute veksler det mellom liten storm og sludd – til nesten vindstille og oppholds – helt merkelig vær. Det er så godt som snøfritt på bakken – bare noen få flekker på jordene – ser at det er knopper på rhododendron’en utenfor her (men de er nok fra i høst). Noen har vel sikkert skjønt at jeg ikke er hjemme med snø og is – men bare så det er sagt – plutselig er jeg hjemme igjen og nåde den som prøver å ta min kjære vannkoker fra de’Longhi – eller første sesong på Grey’s anatomy på DVD .. hihi ..

DSC_0101

Ha en fortsatt fin lørdag – jeg skal se MGP i kveld og jeg håper Reidun Sæther med High on Love vinner :o) Så gjenstår det å se om noen andre i Norge har samme favoritt :o)

♥♥♥

16 kommentarer:

sylvia sa...

hei.
ja jeg leste også om dette, noe så uhyggelig og oppleve,
skuller ikke skje,
jeg har heldigvis huset fult av folk selv om vi drar bort, å hund da,som bestandig er hjemme å passer på, nydelig vannkoker, å gled deg til dvd,
ønsker deg en fin kveld,
klem fra sylvia

Synnøve sa...

Fryktelig at sånn skjer.
Men det er bestandig noen som kan finne ut hvor vi bor. Jeg er kanskje litt naiv, men jeg legger aldri ut når vi reiser bort begge to, eller når jeg er hjemme alene. Men det er vel mer at jeg er husredd,hehe.
Synes fb er mer skummel, for jeg kan se på høyre siden folk jeg ikke har som venn legger ut at de reiser dit og dit og blir borte så og så leng. Å da tenker jeg at det er kanskje ikke alle som er like ærlige som leser akkurat det samme.
Men jeg vil stole på folk til det motsatte er bevisst.
Nydelige bilder:-)
Ha en fin kveld
Klem Synnøve

Laila -Karin sa...

Forferdelig at slikt hender.
Jeg ville hvert svært forsiktig med å legge ut slike opplysninger.
Her hvor jeg bor kan man faktisk gå fra åpne dører. DDet har jeg gjort i snart 11 år.
Siste tiden har det skjedd uhyggelige
ting i områder som folk trodde var helt trygg, så jeg er blitt litt mer forsiktig jeg og.
Ha en fin søndag Toril
Klem

Mo0nica sa...

Må nok pass godt på den Grey's sesongen din når æ kjem hjem ja :)
Neida!
Fine bilda da mamma <3

Liv Hege sa...

Det er helt forferdelig at slikt skjer - men dessverre, slik har virkeligheten blitt. Jeg tror nok at man bør være varsom i forhold til informasjonen man legger ut - med tanke på ev. kriminelle. Samtidig kan vi ikke la oss styre av slike tanker, heller. Men det er nok en balansegang dette her... Men selv legger jeg aldri ut om jeg skal noe sted, før etter at jeg har vært der. Slik at ingen skal vite at nå står huset tomt en viss tid...
Takk for hyggelige ord hos meg, og nyt søndagen!
Klem

Hulda sa...

Huff, fryktelig.. Man tenker lite over at man skriver hvor man er, eller skal, syns jeg. Men, må nok tenke over det mer framover, tror jeg. Håper jeg ikke får en slik opplevelse.

Veldig fine, friske bilder hos deg. De kakene så gode ut!

salige lavendel sa...

Ja, man må nok av og til tenke seg litt om før man ukritisk legger ut alt på nettet. Nettet er jo åpent for alle, også de som har kriminelle baktanker.

salige lavendel sa...

Og PS - macarons bør du absolutt smake =) Det er en liten macaronbutikk på Frogner i Oslo som er verdt et besøk, men vet ikke om du bor i nærheten.

Hespe sa...

Hei Toril!
Uff, ja - man må av og til lure på hva som får folk til å gjøre sånne ting, og ellers alt det andre forferdelige som daglig skjer rundt omkring i samfunnet... Nå er vel jeg litt naiv, og velger å ikke la meg skremme - iallfall ikke så alt for mye - jeg nekter rett og slett å la andre sette begrensninger for hva og hvordan jeg skal gjøre ting...

Nyt søndagskvelden og den kommende uken!

Klemmer fra Hildegunn

salige lavendel sa...

Det var jo et stykke fra Frogner ja, hihi.Du får ta deg en flytur til Paris heller...der har de iallefall macarons =)

Petrine sa...

Nei, dette er for leit. Men eg trur eg ikkje har noko å frykte, for eg har ikkje noke som har nokon spesiel omsetningsverdi i rotet mitt. Men blogge må vi gjere.

Takker for koselige kommentarer og helsingar på bloggen min:)

Ønsker deg ein fin mangdagkveld:)

Viola sa...

Ååå så bra at du skriver om dette Torill!! Man skal være veldig forsiktig på nett.. Mange sitter kanskje og tror at man deler KUN ven sine bloggvenner, men hvem som helst kan faktisk lese! Jeg skriver minst mulig, men noen ganger blir det jo så man skriver mer.. Men det du sier her er alltid med meg i mine tanker.. Det nytter ikke å vende på seg uten å tenke på det.. Allerede føler jeg at jeg kanskje utgir meg for mye.. selv om jeg utgir meg lite.. Nei, det er sant, man skal aldri si at man reiser bort! Så enig med deg!

Den blomsten nederst her, er det en valmue? Veeldig vakker! Og de kjeksene, namme, og så fint dekorert! :)

Lenge siden jeg har sett deg, takk for din kommentar, så fant jeg tilbake til deg! :)

Klem fra meg og en god Valentinadag ønskes deg og dine! :)

Mariann Louise sa...

Tusen takk for dine alltid hyggelige kommentarer, varmer!

Idag har vi dessverre et knallhardt samfunn, og "snokere" finnes der overalt, selv på de minste plasser hvor man tror seg trygg. Nettet er en plass hvor det plukkes opp altfor mange opplysninger, dessverre, enten det er blogger, eller Fjesboken. Man bør være rimelig forsiktig hva man utbroderer om ferier, reise bort osv. med mindre man har kjente som er i boligen, eller et vaktselskap.

Synd det har blitt slik, men vi er vel nødt til å akseptere det, og være forsiktig med hva vi informerer om angående både det ene og det andre, dessverre kan altfor mange opplysninger havne på avveie...

Ha en fin uke, klem :)

Bestemor Drillo sa...

Hei du ! Det er trist at det er slik, men med alt som kommer frem i disse sosiale mediene er det nesten ikke annet å vente! Vi lar oss ikke skremme vi bloggvenner, men vi må nok være forsiktige med hava vi legger ut!
Takk for koselig hilsen!
Klem fra bestemor!

Anonym sa...

Hei igjen Toril, og takk for besøket og fine ord igjen fra deg hos meg.

Jeg er så enig og harmen dukker opp når jeg igjen minnes om dette. Det som er like ille, om ikke verre, er at om det anmeldes, får en standardskjemaet tilsendt i posten ganske så snart. "Henlagt på grunn av bevisets stilling". Jeg vil tro at dette ikke er med på å få ned slik aktivitet, men inspirere til enda større.

Jeg ser du har flere spennende ord å by på, men kommentarene får la vente på seg, til bedre armer og tider. Hei så lenge og takk for en fornuftig og innholdsrik "servering". Oppkvikkende bilder, som virkelig får lengselen min til å få fart på seg, mot varmere tider. Ønsker deg fine dager fremover til den tiden kommer.

Bossa sa...

Hei. Deg er det jammen lenge siden jeg har besøkt, men nå fant jeg den nye bloggen din. Viktig det du skriver om ja. Jeg er nok enda mer forsiktig på facebook enn bloggen, men har tenkt tanken mang en gang når jeg legger ut om noe jeg har. Nå er det jo nesten bestandig noen hjemme her da, og i tillegg sitter jeg oppe halve natta.
Ha gode dager. Klem.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...