I'm searching, trying to understand, expanding and exploring. I will accept, learn and try to see life in new ways. I'm reinventing my life, reinventing myself, step by step.

2012/04/10

Litt (eller myyyye) .. om alt og ingenting ..

DSC_0007

Det er ikke mange dagene siden vi kunne skimte små krokus i plena på Aure. Men minst tretti cm med snø dekker de godt nå. Små hestehov gjorde sitt beste for å vise frem sine knallgule blomsterhoder på Løkken – men jammen ble de dekket av et tykt lag snø de også.

DSC_0105

Man fikk gjøre det beste ut av det hele og kose seg inne.

DSC_0074

I går slapp snøbygene taket – solen skinte store deler av dagen og temperaturen var fin. I dag har vi også hatt en lengre solperiode på formiddagen – men grått resten av dagen. Heldigvis er det oppholdsvær og sju varmegrader. DET må jo love godt :o)

073

Jeg er inne i nok en runde med NAV og byråkrati. Ikke spesielt gøy men man må jo igjennom det for å få de sårt tiltrengte kronene man får for å leve av. Jeg kjenner jeg misliker at de har både bukten og begge endene i så måte. Fysikken og psyken tilsier at jeg ikke er i en posisjon hvor jeg kan gjøre annet enn det de krever til enhver tid.

170

Jeg skal etterhvert på utprøving – kjenner det knyter seg i meg fordi det føles alt for tidlig. Men når saksbehandler sier at jeg må det – fordi den utprøving jeg allerede har hatt skjedde “før hennes tid” og at “jooo – det stod sikkert i journalen” og indirekte inrømte at hun ikke engang hadde gjennomgått saken min før hun skulle ha møte med meg, lege og behandler – da blir jeg rimelig frustrert. Men man skal vel ikke bli sjokkert – det er jo NAV i et nøtteskall spør du meg – og jeg er såååå glad jeg ikke er ansatt der!!!

376

Man må jo synes synd på dem – tenk på all den dritt de må ta imot på grunn av et system som langt fra fungerer. Men samtidig finnes det jo de som nyter å ha litt makt og dessverre viser det alt for godt. Da bør man krysse fingre og tær og håpe trynefaktoren er på ens egen side.

101

Alt føles straks så mye bedre når solen skinner – når blomstene begynner å springe ut – når varmen tiner slitne vinterkropper og –sjeler. Samtidig er dette den beste tiden på året for meg. ALT som skal skje i vår, sommer og tidlig-høst ligger fortsatt FORAN oss. Hvert år sier jeg til meg selv at jeg må nyte hvert et øyeblikk. Men allikevel går tiden forferdelig fort.

122    381130

Ukene består omtrent bare av mandager og fredager.

408

Skulle ønske jeg klarte å stoppe klokken litt – senke hastigheten på tiden slik at man rakk å nyte hverdagene – helgedagene – høytidene. Lukte på blomstene – alle til sine tider – kjenne på solstrålene som noen ganger varmer minimalt og andre ganger gir oss “heteslag” – stikke tærne i et lite tjern, eller kun en balje med vann på balkongen – gå barbent i sand eller gress (eller snø)samle skjell og krabber – plukke og spise bær – klø på myggstikk – ha neglesprett etter å ha laget snømann, –lykter eller snøengler – høre summingen av innsekter eller dryppingen av snø som smelter – varm vind i håret – et glass vin i skumringen – grilling og middag ute, vinter som sommer – levende lys i alle slags lykter ute og inne, så lenge det er mørkt – små knopper på busker og trær som snart blir til grønne blader – det grønne skjæret på jordene når solen og varmen får gresset til å begynne å gro – varme kvelder til tross for at solen er borte …

Sånn kunne man fortsatt i det uendelige – for vi har så mye vi kan nyte – så mye å kjenne på – men vi har det alltid så travelt. Travelt med alt og ingenting.

Og jeg vet – MINE største tidstyver er PC og TV – samt Sudoku og Lunnan’s. Apropos Lunnan (RIP) – han skrev i sitt forord i Lunnan’s beste (påskeheftet); Allerede i ungdommen ble jeg på et eller annet vis advart mot å la meg hekte.

Jeg skulle mang en gang ønsket jeg ikke ble så hektet på det jeg holdt på med – være seg sudoku, pc-spill eller tv-serier. Men samtidig trøster jeg meg med at jeg er en periode-hekter :o)

DSC_0053

Ser solen skinner på toppene rundt her og jeg kjenner at det gjør godt langt inn i marg og bein.

♥♥♥

Ha ei super uke – forhåpentligvis slipper vi mer snø og forhåpentligvis får de små hestehovene under snøen her snart luft og ikke minst SOL!!

♥♥♥

2827

God bedring til Eldsteprinsessa som har vært syk i påska!

♥ GID ♥

Tusen takk til kjæresten hennes og familien hans som har tatt så godt vare på henne i disse dagene.

Klem!!

Lykke til i jakten på ny hest til Mellomsteprinsessa og ikke minst med alle prøver og tentamener som står for døra disse siste månedene av ungdomsskolen.

♥ GID♥

Miniprinsessa ♥ skal finne sengen etter lang dag på skole, sfo og venninnebesøk her. Jeg skal besøke noen få blogger samt bestille lavkarbomat for FIRE uker. På lørdag er jeg igang :o)

Vi blogges!!

PS! Det siste bildet er av meg og jentene mine for snart ett år siden – Mellomprinsessas konfirmasjon! Resten er også gamle bilder .. har blitt lite fotografering i det siste. MEN .. I’ll be back .. :o)

15 kommentarer:

sigrid sa...

Du har SÅ alt for rett!
Og når sola skein i stad, kven sovna på sofaen i stadenfor å gå tur?

klem

salige lavendel sa...

Jeg ønsker deg virkelig lykke til med Nav...og utprøvingen du må igjennom. Håper du finner den styrken du trenger for å komme deg igjennom det. Viktig som du skriver om å verdsette de små og større hverdagsting som egentlig er små lykkestunder som lett går oss hus forbi om vi ikke er oss det litt bevisst. Ha en kos kveld videre =)

KATE ♥ sa...

Hallo.
Skjønner at det er en stund siden jeg var her .
Håper alt står bra til nå.
Legger ved en link om Ramsløk:
chttp://ihusetvedbekken.blogspot.com/2010/05/ramslk.html
Google det også, det står mye om ramsløken som var vikingenes hvitløk.
Klem

Vibekes lille ullne sa...

Hallo igjen! :)

Nå kan våren komme, det synes jeg også selv om vi ikke har snø her. Nav er ikke så morsom å forholde seg til, de har som du sier bukta og begge endene. Jeg har heldigvis en 10% jobb, så da har jeg mitt på det tørre foreløpig, eller hvertfall et år. Lykke til med både Nav og lavkarbo, det gjelder å ikke gi opp! :)

ps Så kan jeg anbefale mindfulnes, når det gjelder å ta bedre vare på øyeblikkene. :)

Sivs hus sa...

Hei, VAkre bilder og tankefull tekst fra deg. TAkk for koselig hilsen. Klem Siv:-)

Bestemor Drillo sa...

Tusen takk for hyggelig hilsen! Håper Krokusen din har fått rettet seg opp igjen!
Lykke til med NAV! Og ha en fin vår!
Klem fra bestemor!

Hespe sa...

Hei, og takk for kos hilsen hos meg!!!

Ja, nå er vi inne i en periode hvor været veksler raskt - en tid jeg liker å kalle "midt i mellom" tiden - er liksom hverken vinter eller vår...

Som alltid innlegg som setter tankene i sving her hos deg!

Ønsker deg fine dager!!

Klem fra Hildegunn

Petrine sa...

Hei, og tusen takk for koselig helsing. Forstår at du har ditt å stri med, du får ha lykke til med Nav.

Koselig bilde av veslejenta som tenner lys :)) Håper våren kjem skikkelig snart, over heile landet. Vi er leie av å vente no. No ønsker vi oss farger og sol:)

Ha det godt:)

Anonym sa...

Hallo i nattens mulm og mørke, Toril.

Du merket det ikke, men jeg måtte stikke opp en tur å finne meg en bit sjokolade til kaffen og "praten". :) Fristelsen kom fra bildet, selvfølgelig.

Du har min største forståelse for frustrasjoner og glede over at du ikke jobber på nevnte sted. Om det er noen trøst, kan jeg betro deg (som du sikkert vet), du er ikke alene om disse. Du husker vel muligens bloggen min "Fungerer NOrge?", som forresten snart kommer på lufta igjen? Gjennom den er det utallige historier som er fortalt meg om slike frustrerende møter med NAV. (De aller fleste blir mellom de som har opplevd dem og meg) Det skjønner jeg også svært så godt, slik som med så mange av de andre rystende fortellingene. Som så tydelig forteller at Norge ikke fungerer, på så uendelig mange områder.

Hadde vel planer om å "friskmelde" meg i går kveld, men så slo det til med infeksjon igjen utover dagen. Kan hende Scooterturene i går gjorde sitt...Greide bare ikke å dy meg, etter så mange dager innedørs og med det nydelige været. :) Må ligge lavt nå frem til søndag, da er det barnedåp for det femte barnebarnet vårt. Og da er det ikke rom for noen som helst hindring som kan komme i vegen. :) Der skal jeg være med, selv om jeg må bæres. :) Det hadde sikkert ordnet seg også, men så ille er det ikke fatt med meg. :)

Ønsker deg lykke til Toril med dine fremtidige oppgaver, og takker for at du igjen stakk innom og la igjen den fine kommentaren. Ikke vet jeg grunnen, men jeg lysner opp og får ny inspirasjon når du dukker opp. Kanskje det er navnet? :)

Fine og medgjørlige dager til deg og dine fremover. Trondheimspia. :) For egentlig er du vel det, fremdeles? :)

Torill sa...

Hei Toril! Takk for hyggelig kommentar hos meg. :) Å sukk jeg føler med deg mht NAV. Jeg kan ikke annet enn å si " Been there, done that". Det er tungt å ha med dem å gjøre. Håper alt ordner seg for det beste for deg. Og at vi snart kan begynne å nyte våren/sommeren for fullt. Klem fra Torill :)

Lavina sa...

Jeg er innom deg før jeg tusler i seng.. Stå på når det kommer til NAV.. Jeg sloss i 12 år mot det systemet, og ble omsider trodd.Men det var en del prøvelser man skulle igjennom. Men til slutt lyttet de..

Men det er utrolig frustrerende. Håper det vil bedre seg på alle fronter..

Man må nok løsrive seg mer i fra pc og serier. Kjenner til det ja.. Ha en riktig fin helg..

Klem

Viola sa...

Det er dumt du skal slite slik.. det er ikke godt, ihvertfall ikke i lengden.. Og attpåtil få en saksbehandler man ikke føler man har tillit til.. men håper ting vil snu seg for deg en dag! :)

Mange fine bilder du viser frem, og det siste her var jo bare helt nydelig! :) som noen engler.. :)

Det er viktig å evne å leve i nuet.. selv ti minutter.. Ja man kan bli hektet av data.. har vel merket at jeg sitter for mye foran skjermen jeg også tidvis..

Lykke til med det du skal! :)
Klem fra meg! :)

Viola sa...

Det var det jeg skulle si.. blir spennende å se om du liker lavkoarbomaten.. jeg har ikke prøvd den, men jeg prøver stadig å utelukke (mest mulig) karbohydrater - slik som sukker, hvitt mel, pasta, hvit ris og minst mulig poteter.. :) Lykke til!

Og jeg har nå lest de to innleggene under her også.. jeg var da sikker på at jeg sto som følger av bloggen din, vel.. nå har jeg ihvertfall lagt meg til! :))

Klemmer til deg! :)

M sa...

Hei kjære,
føler med deg, du vet...for å få gjennomslag hos NAV må man nesten være frisk, for det er en helsikes jobb..
Fint at du fokuserer på de små ting..små lommer av lykke innimellom..

Ønsker deg en fin uke!!

Klem, M

Daisys home sa...

Skal slettes ikke være sånn i velferds landet vi bor i.At vi som blir langtidsyke må slite med Nav på toppen av sykdommen.
Det er helt syykt hele opplegget.
Håper det ordner seg på beste måte for deg:)
Så nydelige bilder og virkelig morro å se bilde av deg og prinsessene dine:)
Nyt helgen og så håper vi at våren kommer for fullt, for det trenger vi virkelig nå:)
Klem sissel

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...