I'm searching, trying to understand, expanding and exploring. I will accept, learn and try to see life in new ways. I'm reinventing my life, reinventing myself, step by step.

2012/12/04

Bøker, gi-bort og oppkalling ..

Jeg har alltid vært glad i bøker. Fra jeg var liten og kunne se på bildene frem til den dag idag. Jeg har brukt utallige timer på å se og lese i bøker. Jeg slukte alle Thomas og Emma bøkene jeg kom over, så begynte jeg på Gulltopp, Bobseybarna og Lykkebarna.

Fra dem gikk det via de norske INA-bøkene (favorittbøkene mine i mange år) til Frøken Detektiv og Peggybøkene. Jeg husker jeg syntes Frøken Detektiv var skikkelig skummelt. Inntil jeg begynte å lese bøker av typen Casinogrøssere.

Som om jeg ikke var nok husredd fra før av!

Innimellom disse seriene fikk jeg tid til å lese en mengde GGP bøker (Gyldendals Gode Pikebøker), bl.a. Tina Toppen og Nina Nestbest - som jeg arvet etter mamma og tante Kari. Deretter pløyde jeg meg igjennom Jalnabøkene. Så ett år fikk jeg TORA-trilogien av Wassmo i julegave. Jeg tror jeg gikk inn i min første depresjon da. Boka gjorde vondt å lese – men jeg MÅTTE lese den ferdig. Det var mitt første møte med overgrep – beskrevet på en slik måte at jeg følte at det var jeg som ble utsatt for det. Det er noen ganger man føler det slik og det gir varige inntrykk. 

DSC_0004 (2)

Noen bøker MÅ man lese fordi man har hørt så mye om dem – andre er helt umulig å komme igang med. En og annen gang kommer man over noen man både MÅ lese og som er helt umulig å komme igang med. Lady Chatterleys elsker var en av dem. Sofies Verden en annen. Jeg vet ikke hvorfor de ikke fenget meg – hvorfor jeg ikke fant “tråden” – andre skryter jo uhemmet over dem. Kan det handle om kjemi her også?? At man liker noen forfatteres måte å skrive på og misliker andres? Jeg tror ikke jeg har lest noe annet disse forfatterne har skrevet – men noe må det være.

Jeg var så heldig at min mor arbeidet i en bokhandel da jeg var barn og det var heller ikke langt til biblioteket og det var liksom ALLTID åpent. Tilgang på bøker var aldri et problem.

DSC_0005 (2)

I det siste har jeg gått mer og mer over til lydbøker. Ikke fordi det nødvendigvis er bedre – siden jeg sovner hvis innleseren er for monoton eller kjenner nakkehårene reise seg hvis innleseren har en irriterende måte si enkelte ord på :o) Men fordi de trykker bøkene med mindre og mindre bokstaver. Det er jo nesten helt umulig å lese dem hvis det ikke er høylys dag. Ja nå gjelder ikke dette bare bøker – men blader og aviser også .. for ikke å snakke om varedeklarasjoner og brukerveiledninger – eller vaskeanvisninger :o) Da blir det til at man foretrekker å bli lest for – selv om man til tider snorker høylytt :o)

DSC_0009 (2)

Her hvor jeg bor nå er ikke biblioteket åpent “alltid” og ikke har vi bokhandel heller. Så jeg har meldt meg inn i bokklubber for å løse det “problemet” :o) Men et problem kan fort føre til ett annet – man glemmer å avbestille. For en tid tilbake dukket Dan Browns “Det tapte symbol” opp i posten. Dette er nok ikke en bok jeg kommer til å lese, så da tenkte jeg at kanskje noen der ute ville ha den?? Kanskje har du lyst på den selv, kanskje kjenner du noen som kunne tenkt seg den i julegave – eller bare som en vennegave? Legg igjen en kommentar – så sender jeg den til deg :o) Blir det flere om beinet/boka så får vi trekke – hvem vet – det kan dukke opp flere bøker i fremtiden :o)

Teflonhjerner er kjekt for andre .. :o)

DSC_0006 (2)

Miniprinsessa fikk Adventsboka om Adventspøkelset i adventsgave fra sin “eks-kjærestes” :o) familie. En veldig koselig bok – det vi har lest og sett så langt .. :o) Ett lite kapittel hver dag .. Det er hans farmor som har skrevet boka og tanten hans har illustrert den.  Han fikk lov til å bestemme navnet på hovedpersonen i boka ..

DSC_0008 (2)

.. og noe som er veldig morsomt .. hovedpersonen i boka er oppkalt etter Miniprinsessa :o) MINA :o)

Kjempekoselig og tusen takk!!!

♥♥♥

Ha fine adventsdager – og skriv i kommentarfeltet om du ønsker å få tilsendt boka :o) Hvis ikke du ønsker boka – skriver du det i kommentar feltet  også .. :o) Det betyr at jeg må lese kommentarene ekstra nøye denne gangen .. :o)

Stor klem!!

8 kommentarer:

salige lavendel sa...

Nei, jeg har ikke prøvet å lage dem med sukrin og har ingen erfaring med sukrin heller, så tør ikke si om det vil funke. Om du prøver det selv kan du gjerne si ifra, så kan jeg skrive noe om det under oppskriften. Er jo så mange som bruker sukrin nå. Selv tenker jeg at natursukker (altså ikke hvirr raffinert sukker) kanskje er like bra helsemessig som sukrin...men det er sikkert noen som er uenig i det. Er forresten lesehest jeg også, leser heller bøker enn å se på tv. (Snilt av deg å tilby boka til oss, men jeg tror jeg skal la noen andre få sjansen, noen som virkelig ønsker seg akkurat denne boka =) Nyt kvelden!

Mariann Louise sa...

Tusen takk, er noe som har ligget i hodet lenge, men er litt dumt å lage det som blogg siden rekkefølgen blir feil. Skrive og lagre på minnepenn, men plutselig måtte det ut ;)

Ser du har lest akkurat de samme bøker som meg, likte også disse barnebøkene godt, travet på biblioteket, og som deg, har vi verken bibliotek, eller bokhandel her. Som deg meldte jeg meg på "supertilbud" i Bokklubben, og glemmer avbestillinger, jaja..har klart å melde meg ut nå, men synd dette hodet glemmer så mye :/

Refleksjon på livsvegen sa...

Hei! Lese er kjekt!!
Blir mest faglitturatur diverre...
Men trur ikkje eg kjem til å prioritere å lese denne boka.
Men takk for tilbodrt!

Fin Advenstid til deg også :-)

Petrine sa...

Hei, Torilpia :) Takk for koselig besøk på bloggen min og takk for hyggelig bok-innlegg ! Min mamma jobba på biblioteket, så eg også er vokst opp med masse bøker og stor leselyst. Men no går det mykje i lydbøker her i hus også, mest pga av synet mitt og litt pga latskap og aller mest for at det er kjekt å blir lest for :)

"dårlige" bøker gjer meg sur og sint og opptrekt, "gode" bøker gjer meg glad, trist, oppglødd og spent, tankefull og undrane.

Dan Brown er dessverre ikkje min favoritt, men eg synest at du er raus som vil gi den bort !

Adventsboka hørtes så koselig ut og spesielt kos at hovedpersonen er kalla opp etter prinsessa di :)

Kos dokke vidare med adventslesinga. GOD BOK _)

klem

Anne sa...

Som du er jeg en lesehest av dimensjoner!! alltid en bok på gang :-) og det ER litt medisin å på en måte, stenge alt ute for så å forsvinne inn i en helt annen verden. Denne boka ligger på vent hos meg oså, så lenge har det vært i hylle helt i ro nå at jeg tror neppe min vil bli lest heller...

Men kom mer enn gjerne med tips til gode leseopplevelser ja Toril, trenger tips utenfra innimellom!!

Fin fin torsdag ønskes deg, Håper det ikke er altfor kaldt hos deg opp på Bjørnli.

Anneklem.

snakkemunn sa...

Hei
lesing av bøker er så bra, det kan ta deg ut av en laber sinnstemning og inn i en annen verden.
Bare å sette prinsessa i gang med å klippe. Jeg gjorde det samme, men poden gikk litt fort lei.
Jeg gjorde et tappert forsøk på sukkervann, men tror jeg hadde for lite sukker kanskje jeg skal gjøre det i år. prøve å stive de. Koselig med lange fine kommentarer fra deg. Adventsklem til deg. :-)

Hespe sa...

Hei, og takk for koselig hilsen hos meg - alltid kos når du titter innom :)

Håper du nyter adventstiden med alt som hører med!!

Ønsker deg en flott kommende helg!

Klem fra Hildegunn

Eva sa...

Er lesehest jeg også, og noen av bøkene du nevnte har jeg også lest. Snilt av deg at du vil gi bort boken av Dan Brown, men han er dessverre ikke min favoritt heller.

Er medlem i Energica og Bokklubben, hvor sistnevnte er lett å huske å avbestille da man kan ha som app på telefonen. Fungerer veldig bra. Enerica får jeg medlemsbladet og husker på å avbestille samme dag som den kommer.

Ha en fin 2 advent. Klem

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...