I'm searching, trying to understand, expanding and exploring. I will accept, learn and try to see life in new ways. I'm reinventing my life, reinventing myself, step by step.

2012/12/18

Slemme-Tor(il)

 

20121212_085424

Føler meg litt som Slemme-Tor(il) for tida. Som om jeg er den eneste som stiller krav og forventer at ting skjer. Nå snakker jeg ikke om juleforberedelser og alt som skal gjøres før julen ringes inn. Men om forskjellig annet som har frustrert meg en del i det siste. Som manglende informasjon fra skolen til Miniprinsessa. Forrige helg fant jeg “tilfeldigvis” ut at de har opprettet en egen facebook-gruppe for informasjon imellom skole, sfo, foreldregrupper og oss andre. TO måneder etter at de opprettet den. Der inne lå informasjon om både det ene og det andre som hadde vært kjekt å få vite i god tid på forhånd.

20121212_085231

I tillegg til informasjon på denne gruppa dukker det opp en og annen mail – og ett og annet skriv i sekken til ungene. Noen ganger blir informasjon gitt “her” .. andre ganger “der”. Man må tydeligvis sjekke sekker – og da mener jeg HELE sekken – ikke bare postmappa, som sjelden er i bruk. Man må regelmessig og som det siste man gjør før man legger seg (evt. det første man gjør  når man står opp) sjekke mail og facebook – i tilfelle det er noe viktig som skal skje når ungene skal på skolen neste eller samme dag. Innimellom får ungene muntlige beskjeder og noen ganger husker Miniprinsessa på å fortelle dem videre; “vi skal ikke ha gym i morgen” – men som regel er hun så opptatt med alt mulig annet at beskjeder går henne hus forbi.

20121212_085057

Etter et tvetydig skriv om ungenes Lucia-tog – hvor det viste seg at kun 6-klasse skulle være Lucia’er – troppet Miniprinsessa opp i full Lucia-habitt og ble møtt av andre 2-klassinger med følgende; “Vi skull itj ha på sånn”. Med sytete og anklagende stemmer som fikk Miniprinsessa til å bli skikkelig utilpass og meg til å se rødt.

Jeg tror kanskje mammaen til en av de andre jentene innså hvor ubehagelig de gjorde det for Mini-Lucia-prinsessa og tok dem for seg. I neste øyeblikk het det nemlig; “Så søt du er som Lucia” :o)

Etter Lucia-/fakkeltoget (hvor Miniprinsessa helt klart var den søteste Luciaen .. Helt objektivt sett altså .. :o) ) var det juleavslutning for hele skolen. Og her var det Slemme-Tor(il) virkelig fikk ben å gå på. Det åpnet jo så bra med Lucia-/fakkeltog, oppsending av papirlanterner og pent dekkede bord og lokaler. Så fikk vi en liten tale fra en syk rektor som nesten stemmeløs ønsket oss velkommen – før han returnerte til senga – stakkars mann. Men så flott at han tok seg bryet med å komme :o)

20121212_085248

Deretter skulle barna åpne sin forestilling med tenning av adventslys og opplesing av advents-versene. Lysene var vanskelige å få fyr på, versene var ikke lært utenatt og den ene av ungene som skulle fremføre disse kunne visst ikke å lese.

Så ble det sanger av forskjellig art – miming (hvor mikrofonen stod på og jenta ikke kunne å synge– men hun SANG!! så det gjorde vondt i ørene våre – ingen miming der i gården nei – hihi ..), solo-opptredener og gruppefremføringer. Ungene manglet mikrofoner, musikken overdøvet ungene slik at de mistet all entusiasme, feil musikk til feil tid, feed-back på lydanlegget slik at publikum fikk renset skikkelig opp i øregangene, tekniske problemer – hvor lyden kuttet midt i sangen etc, Musemor som sparket lyslykta utfor kanten på scenen (noe som faktisk ble et av høydepunktene :o) – det gikk jo heldigvis bra), fire mikrofoner på mange unger hvorav ingen sjekket at de ble fordelt skikkelig – tre på den ene siden av scenen og èn på den andre. En av guttene stod og slo på mikrofonen – før han begynte å rope-synge for å bli hørt. Vi fikk også servert en kortversjon av The Julekalender – som sikkert var veldig morsom. Ungene hadde tydeligvis øvd masse. Men på scenen fikk de èn mikrofon på deling – som de måtte sende rundt etter behov. Mye av forestillingen ble overhodet ikke hørt på grunn av manglende mikrofon. De visste tydeligvis ikke hvordan det lød i salen – eller ikke lød. Men ett og annet “Jau – det e bærre lækkert” fikk vi jo med oss og det førte alltid til mye latter i salen :o)

Noen gullkorn var det jo ellers i forestillingen også – lærernes Gangnam-style-danseshow var veldig morsomt – både for de på scenen, oss som befant oss i salen og ikke minst elevene :o) I tillegg var det et par solo-opptredener som var skikkelig bra – den ene av dem så utrolig bra at jeg fikk gåsehud på armene :o)

Det var en meget laaaang kveld og det eneste vi fikk med oss hjem – etter å ha brukt 200 kroner på årer – var hodepine og en utslitt unge.

Ungene var stort sett flinke de – men .. Noen burde vært med å sjekket at alt fungerte som det skulle. Sørget for at flest mulig hadde mikrofoner. Sørget for at de uten mikrofoner snakket høyt og de med mikrofoner - ikke fullt så høyt. Lokket frem entusiasmen og holdt den ved like hele kvelden igjennom. Plassert ungene i forhold til hva de kan – det er ikke en god følelse å stå på scenen og ikke klare å gjennomføre det man tror man kan. En ting er å la dem få prøve seg på forskjellige oppgaver – men en slik forestilling skal helst vise hva de kan – ikke hva de IKKE kan. Det er en kunst å finne rett plass til rett unge – og her har skolen et stort forbedringspotensiale.

Misforstå meg rett – ungene er flinke – skikkelig flinke – men skolen manglet en “primus-motor” – en organisator – en lokke-frem-det-beste-i-alle-person. Hadde de hatt det – samt vært litt bedre teknisk – ville dette vært en storslått suksess. De hadde noen sånne på den andre skolen og derfor legger jeg vel også lista så høyt når jeg vurderer denne juleavslutningen. Den første i skolens historie. Jeg klarer ikke helt å skjønne at alt ble skrytt opp i skyene på facebook etterpå – jeg kan bare ikke forstå at de har vært på samme forestilling som meg. En forestilling som kunne vært minst èn time kortere og med færre nummer. Da hadde nok ungene levert bedre – og de voksne hatt en mulighet til å følge dem opp skikkelig. Mestringsfølelse for alle!

Og en behagelig opplevelse for de i salen :o)

20121212_084213

Sånn – da er jeg ferdig med å være Slemme-Tor(il) for ei stund og går tilbake til å være bare-Toril igjen. Nå når jeg har fått kvelden litt på avstand – må jeg nesten le av det hele :o) Det kan jo bare bli bedre i fremtiden – det blir gøy å se fremgangen både i elever og lærere.

Jeg tenker jeg må komme tilbake – med et nytt innlegg – et litt kosligere innlegg – et mer julete innlegg. Men det er jo lenge til jul enda .. hele seks dager jo .. :o)

.. oooppsss .. nå har jeg glemt julekortene i kveld også ..

Kanskje det blir en sånn enkel variant som Miniprinsessas?

DSC_0002

Ha en fortsatt fin advent!

KLEM!!

♥♥♥

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...