I'm searching, trying to understand, expanding and exploring. I will accept, learn and try to see life in new ways. I'm reinventing my life, reinventing myself, step by step.

2012/01/31

Jeg mener ..

I dag er jeg litt i villrede. Jeg leste noe i går som opprørte meg .. og nå er jeg usikker på hvordan jeg skal respondere – og OM jeg skal respondere. Det handler om en blogg som skrev et innlegg om et veldig touchy emne. Dette er en blogg som jeg i utgangspunktet liker å følge. Ikke fordi den er så super-bra – men fordi den handler om et menneskes kamp etter gjentatte traumatiske opplevelser og om hvordan vedkommende blir møtt av byråkratiet og menneskene rundt seg. Det er til tider tøff lesning og gir innsikt i en skjebne jeg ikke unner min verste fiende. Et nydelig menneske som jeg ser faller i fra hverandre. Innimellom leser jeg små glimt av håp – av glede og troen på en fremtid. Men så kommer det andre innlegg fylt av frustrasjon – bitterhet – og ikke minst en mørk side jeg ikke klarer å forstå.

image

Jeg har ikke kompetanse til å hjelpe dette mennesket. Jeg kjenner ingen som kan hjelpe. Avstander og egen helsetilstand gjør det ikke enklere.

Skal jeg slutte å lese den bloggen?

Skal jeg slutte å kommentere?

Skal jeg ignorere de mørke innleggene og fokusere på de håpefulle?

Men det siste innlegget gjorde at jeg fikk litt sur smak i munnen. For der var det så mye oppgulp og fordommer at det ble vanskelig å ta det seriøst. Kan det være samme menneske som har skrevet dette? Jeg er i utgangspunktet for at folk skal kunne mene det de vil OM andre. Men samtidig synes jeg det er en grense for hvor mye man vrenger ut av seg TIL andre. Spesielt til mennesker en slettes ikke kjenner. En ting er at man kanskje skal skrive av seg traumer og vonde opplevelser – en annen ting er å skrive så mye dritt at det blir direkte støtende. Til og med for folk som ikke er i “målgruppen” for skittkastingen.

Jeg er innom den bloggen nå og da – for å se om det var et forsøk på å provosere frem noen kommentarer og/eller reaksjoner. Om det var et uheldig forsøk på en spøk – slik som noen foretok på TV for ikke lenge siden. Så langt har det ikke skjedd noen endringer.

DSC_0115

Huff – det ble nå i alle fall en reaksjon – fra meg – her på min egen blogg.

Jeg håper så inderlig at dette var tull og tøys.

Fuglene mine rører på seg – lager små sarte toner – et tegn på at det fortsatt er kaldt ute og ovnen forsøker å holde temperaturen oppe her inne.

Solen stråler inn i mellom gardinene – enda er det bare snakk om noen minutter hver dag – men det går i alle fall mot lysere tider.

image

Jeg ønsker uansett alle en strålende dag og krysser fingrene for at overfornevnte innlegg snart er historie.

♥♥♥ Stor klem ♥♥♥

image

10 kommentarer:

Sivs hus sa...

Hei, Tankefull og viktige ord hos deg. Jeg synes du skal titte innom henne og legge igjen ord om håp og kjærlighet. Det gir alltid god energi. Takk for koselig hilsen hos meg. Herlig bilde hos deg og nydelig vårstemning og god energi! Ta vare på blogger som gir deg god energi:-) klem Siv

Kristine sa...

For noen kjempesøte fugler! :D

Personlig blir jeg sliten av å lese negative blogger eller "sure oppgulp-blogger". Men jeg kan godt forstå at man i ny og ne har behov for å lette litt på trykket, men det finnes forskjellige måter å gjøre dette på. Noen mestrer dette, mens andre bare buser ut med hva det nå måtte være. Det siste er IKKE ok, og kan til og med være straffbart om det skinner igjennom hvem man sikter til. Man bør trå fryktelig varsomt når det kommer til personangrep og omtale av enkeltmennesker.

Så - jeg ville nok ikke lest en slik blogg. Jeg har lett for å gremmes og skjemmes på andres vegne og blir rett og slett sjokkert over hvor mye drit enkelte klarer å lire av seg om andre. Nå hender det jo at jeg også sparker fra meg, men da helst enten mot meg selv eller skoleverket. Og det regner jeg virkelig med at både jeg selv og skolen får tåle. ;)

Men du må huske på å ta vare på deg selv også - ikke bare gi til andre som kanskje ikke vet å sette pris på det du gir - og særlig bør du tenke over hvor det er hensiktsmessig å bruke kreftene dine. Håper du finner en løsning du synes er god for deg. Klem herfra. <3

Liv Hege sa...

Hei! Jeg er også enig at du burde legge igjen noen ord på den bloggen som gir god energi. Samtidig ville jeg ikke forholdt meg noe særlig mer til denne bloggen hvis det får fram vonde følelser hos deg...
Søk det gode, det som gir deg energi! Vi har alle opplevd vonde ting, men alt behøver vel ikke deles "med hvem som helst", tenker jeg..
Takk for dine gode ord hos meg.

Varm tirsdagsklem

Bestemor Drillo sa...

Hei Toril !
Tusen takk for koselig hilsen !
Med hensyn til denne bloggen du refererer til vil jeg bare si: Man gjør ikke sin egen situasjon bedre med å trykke andre ned i søla! Jeg orker i hvertfall ikke å lese ondsinnede kommentarer og innlegg selv om det kommer av en vond situsjon for vedkommende !
Dette var mitt syn og andre må ha sitt! Ikke les blogger som gir slike følelser Toril! Nattaklem til deg fra bestemor!

Lavina sa...

Jeg personlig styrer unna slike blogger... Det gir en negativ følelse.. Man skal jo være forsiktig med hva man skriver om, og personangrep er heller ikke bra.

Takk for koselig kommentar hos meg.. Du var uheldig med NetOnNet. Jeg fikk ordrebekreftelse fort, og mail når pakken var sendt. Tok en uke. Fotoveska var virkelig flott, og jeg liker den godt... Hadde du fått ordrebekreftelse på det du bestilte?

Ønsker deg god natt, skal til legen i morgen, og torsdag er det behandling av nakken..

Klem

Laila -Karin sa...

Hei Toril.
Endelig for jeg kommentert
hos deg.
Først takk for dine koselige kommentarer.
Ikke godt å si hva du skal gjøre.
Jeg fulgte en blogg lenge
men ga tilslutt opp.
Det ble formye skittkasting
og framprovosert krangel.
Slike personer er seg selv nok
og jeg vil mye heller bruke
tiden til å lese koselige blogger.
Ha en fin dag
Klem

Hespe sa...

Uffda, dette hørtes jo ikke veldig bra ut! Selv tenker jeg mye på balansegangen, på det å ikke bli FOR personlig på bloggen min - den er et fristed hvor jeg aller helst vil at det skal være god energi - ja, selv om det til tider vil skinne igjennom at alt ikke er bra..! Kjenner at bloggen du referer til er en blogg som hadde slukt energien min, og derfor tror jeg at jeg ville holdt meg unna!

Nydelige bilder av skjønne primula her hos deg :)

God dag videre Toril!

Klemmer fra Hildegunn

salige lavendel sa...

Kanskje denne bloggeren trenger noen oppmuntrende ord fra deg?? Ikke så lett å å vite hva man skal gjøre bestendig,og tror nok også mange ikke helt har funnet ut av grensene for hva man bør og ikke bør skrive om på en blogg. Det var noen herlige bilder her hos deg i allefall!

sigrid sa...

Tankefullt innlegg Toril! ein må ikkje la det gå utover ein sjølv det ein les på andre bloggar.. tapping av energi er ikkje bra.. har ei vennine som seier det slik:"Eg er som ein svamp og må prøve å unngå menneske som gjer at eg føler meg tørr og knuskete.. eg prøvar vere saman med dei som gir meg påfyll." syns det er kloke ord! Klart ein må støtte, men ikkje på ein slik måte at ein sjølv treng støtte!
Søndagsklem med litt energi :-)

sylvia sa...

hei på deg,
huffda, ikke mye stas når sånt skjer, jeg hadde prøvd med noe positivt, men gir den deg bare vonde vibber, så hør på magefølelsen din å velg det som er rett for deg,
håper bloggen kommer på rette veier,
men ikke lett bestandig, noen er sånn at de må få det ut der å da, å kanskje ikke tenker på konsekvenser,
så blir det stående å ting har ordnet seg,
ønsker deg en fin dag ,
du er et flott menneske med stort raust hjerte,
klem fra sylvia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...