I'm searching, trying to understand, expanding and exploring. I will accept, learn and try to see life in new ways. I'm reinventing my life, reinventing myself, step by step.

2012/03/08

Følelser ..

 

Helt siden jeg ble mamma første gang – har jeg hatt mye lettere for å  ta til tårene. Blir rørt eller lei meg for den minste ting.

Selv å lese svarene på mitt forrige innlegg gjorde meg rørt.

DSC_0020

Via Facebook kom jeg over en blogg jeg ikke hadde hørt om før – og da var det spesielt ett innlegg jeg fikk anbefalt å lese. Dette er et innlegg skrevet av og om ei jente jeg ble kjent med i tenårene. Noe av det hun skriver visste jeg om – men at det var så ille …. jeg klarer ikke å finne ord .. det er forferdelig vondt å lese.

DSC_0042

.. og hun er bare ett av ufattelig mange barn som vokste/vokser opp i hjem som ikke klarer å ta vare på dem ..

Det er så tragisk – så veldig tragisk .. og man føler seg maktesløs!

Som forfatteren og mange andre etterlyser – nabokjerringa – si ifra hvis du legger merke til noe som ikke er som det skal. Er du usikker forhør deg litt – vi er jo alle litt redde for å gjøre noen urett. Men kan du forhindre at noen må vokse opp under slike forhold – så har du gjort noe bra.

Selv har jeg stått “skolerett” for skole og barnevern på bakgrunn av feil informasjon – det var tøft – det skapte splittelse både innad og utad – og jeg var redd for samfunnets reaksjoner til tross for at dette var oppspinn og fantasi i fri flyt. Mange har delt skjebne med meg og mine – men selv om det var tøft – selv om det fortsatt er tøft å snakke om det – så MÅ jeg tenke at de innvolverte i saken gjorde det de trodde var rett – ut fra det de visste. Og hadde det vært noe i det – ja så hadde det vært veldig viktig å ta tak i det. For barnas skyld!

.. og – jeg ville nok ha gjort det samme ifht andres barn ..

(Skjønt – hadde skolen sjekket ting skikkelig – ville dette kunne vært unngått .. da løsningen på problemet lå veldig oppe i dagen!)

DSC_0028

Ikke ble dette bare et slag i magen – ifht min rolle som mor – men siden jeg tidligere jobbet merkantilt for barnevernet påvirket dette ??merkelig nok?? også min yrkesstolthet.

Man må tørre å si ifra – men man må også være stor nok til å be om unnskyldning hvis man har trådt feil. Noen av de som var pådrivere i “min” sak – har i ettertid kommet og snakket med meg – og det setter jeg umåtelig stor pris på. Det viser at de er mennesker som bryr seg om andre – og at de er villige til å ta kontakt og be om unnskyldning for at de medvirket til det som skjedde. Og – folkesnakket – det uteble .. så vidt jeg vet .. :o)

Mange er ikke så heldige – mange blir offer for folkesnakk til tross for at det de opprinnelig ble mistenkt for – viste seg å være grunnløst. Bjugn-saken for mange år siden er en av verstingene i Norge. Saken opprører meg enda – i likhet med mange andre lignende saker.

Så moralen i dette må vel være – si ifra til rette instans hvis du tror noe er galt – men hold kjeft på bygda. Du kan gjøre noe veldig bra for ett barn – eller en familie – men du kan også forvolde stor skade. Favn om de som har det vondt – men ta også vare på de som feilaktig har kommet i en slik situasjon.

TRÅ VARSOMT!!!

[Kos[4].jpg]

Det er torsdag – snart helg – jeg er tom for energi pga søvnmangel – jeg har en sak gående ifht husets andre beboere – jeg spekulerer på om jeg igjen tvinges til å finne et annet sted å bo ..

Dagene flyr avgårde – hjernen føles tom .. de enkleste, daglige gjøremål føles uoverkommelige .. vet ikke hvor jeg skal begynne .. og hvor jeg ønsker å ende opp.

Et MÅL hadde vært kjekt .. men jeg ser det ikke i dag!

Men i morgen er atter en ny dag .. med nye muligheter og alt det der .. det beste er vel at det da er helg. Men det medfører igjen, sørgelig nok at jeg antakelig ikke får sove og ikke får fred og ro.

“Hurra for gutta boys …. Vi er vel bra heldige som har ungdommer som spiller så mye fin og høy musikk til oss!!”

“Det DER var ironi ..”  svarte Miniprinsessa!

Gapskratter

Ha en fortsatt superduper torsdag – og helg om vi ikke blogges mer før den tid – stor klem til DEG!!

Vi venter på våren – og jeg venter på vissheten!

T.T.T.

Put up in a place
where it's easy to see
The cryptic admonishment
   T.T.T.
When you feel how depressingly
slowly you climb,
it's well to remember that
   Things Take Time.

                                        Piet Hein

[DSC_0588[3].jpg]

3 kommentarer:

Mariann Louise sa...

Tusen takk for god kommentar, som alltid fra deg:)
Et følsomt emne det med vanskeligstilte barn også, vet det så altfor godt fra egen erfaring..Siden min kjære godgutt har vært sykehusbarn med alvorlige diagnoser, kommer man nærmest uvilkårlig inn i "systemet", ikke gjorde de mer fornuftige ting enn å skremme særlig mor, men den følelsen av å ha et øye på seg hele tiden er lei. På den andre siden er det så utrolig mange andre barn som virkelig går omtrent for "lut og kaldt vann" i vidt begrep, og der virker det ikke som de rette instanser vil/tør gripe fatt i sakene. Har sett og hørt mye merkelig opp gjennom de 18 årene vi var med på galeien.
En tung, kronglete og begivenhetsrik reise som ga mye erfaring på godt og vondt..

Håper dere får vekk bråkmakerne, har også delt husvære med ungdommer som laget et sinnsykt spetakkel, og det endte med at vi flyttet, mest pga. hundene, men det er utrolig slitsomt å bo med slike naboer! Ikke er de videre mottakelige for å snakke fornuft, heller. Disse ungdommene der vi bodde, var kjekke gutter inntil kveldene kom og alkoholen ble fortært, så håper det blir orden på det, er ikke noe greit å flytte så mye med barn, heller.

Masse lykke til, og en god klem til deg:))

Lavina sa...

Tusen takk for en fin kommentar som alltid i fra deg. Takk for at du delte denne historien. Hjertet mitt blør for alle som opplever omsorgssvikt..

Tror det er mange som vet, men som ikke våger å si i fra i fare for å bli stemplet som sladderkjerring.

Men jeg tror det må en holdningsendring til, at vi som naboer kan ringe rette instans og la bygda ikke vite noe som helst. Vi kan være et medmenneske.

Jeg håper at du skal få sove, og det er så trasig at ungdommer skal bråke slik at andre ikke får den roen og freden man trenger. Er det ikke en instans du kan kontakte vedrørende bråket? Putte sov i ro i ørene, kanskje det kan dempe noe?

Tenker på deg, varm klem..

Viola sa...

Først må jeg si at du har mange flotte bilder, og spesielt var den collagen superfin!! Og hvitveisa da.. :)

Rørende historie du forteller.. Det er mye tragisk i denne verden, dessverre.. Hadde alle hatt mot til å tenke som deg! Istedet for å ta opp et problem, vil noen (og mange) mennesker heller sladre.. for å heve seg selv over andre - tror jeg..

Keep strong! :) Og jeg håper forandringens tid vil komme deg i møte, med masse positivt rundt deg! :)

God helg med varm klem fra meg! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...