I'm searching, trying to understand, expanding and exploring. I will accept, learn and try to see life in new ways. I'm reinventing my life, reinventing myself, step by step.

2012/03/01

Tilgivelse ..

.. jeg var inne på det i et tidligere innlegg ..

Man må kunne tilgi – andre – og seg selv.

Går man rundt og bærer nag – blir det til store verkebyller og mye bitterhet. Meg bekjent har det ikke kommet mye godt ut av bitterhet. Det er forståelig – man skjønner at mennesker kan føle bitterhet – men samtidig ønsker man så inderlig at vedkommende kan få føle på gode følelser i stedet. Bitterhet er vondt – grensesettende og hemmende. Det gir også mindre rom for forståelse og aksept.

DSC_0030

Jeg skulle ønske jeg var en av de som klarte å tilgi – ikke bare tilsynelatende – men fullt og helt – med hjertet.

.. jeg prøver .. men glipper stadig vekk ..

Det er nok sånn for veldig mange – DET må vi tilgi oss selv for.

Noen (mange??) mennesker har evnen til å tilgi – de tilgir andre for deres feil og mangler – de tilgir de verste ting – og viser kjærlighet. Det er kanskje ikke først og fremst for “å være snill” med andre? Jeg tror kanskje det er for å gi seg selv sjelefred og unngå bitterhet som muligens får utvikle seg i ettertid.

Men noe i meg får dette til å virke bittersøtt – for hva er vel mer selvtilfredsstillende enn å heve seg over det vonde – og vise omverdenen og de/den som har forvoldt skade – at  man tilgir – at kjærligheten seirer over ondskapen?

♥♥♥

14072011185

♥♥♥

Vi skriver omsider MARS – Miniprinsessa klarer nesten ikke vente på at det skal bli vår .. så er vi i alle fall TO … :o)

Det er torsdag – snart helg – igjen – håper det betyr fred og ro – at vi alle får gode dager og nyter livet på vår måte.

KLEMMER!!

7 kommentarer:

Mariann Louise sa...

Det du skriver om er et vanskelig emne, det er ikke så lett å tilgi som det kan virke, noen personer kan gjøre omtrent samme feil gang på gang og tro det er orden med et "unnskyld, jeg mente det jo ikke" etterpå.

Man kan nok på en måte unnskylde, men ikke komme med den helhjertede tilgivelsen, nå snakker jeg om de dype sår enkelte kan påføre et annet menneske, ikke overfladiske ting.

Ja, tenk vi har bikket over på mars, begynnelsen på våren, enda høljer det ned her, men satser på at det snur engang om ikke lenge...

God klem til deg!

Synnøve sa...

Enkelte ting kan ikke tilgis, mener jeg. Som overgrep på barn feks.
Men selvsagt finnes det ting en kan tilgi.
Men og gå og være bitter og føle hat,det ødelegger bare en selv.

Heldigvis er den første vårmåneden her.
Har en krukke med påskeliljer på trappa og snøen smelter som bare det. Trivelig og høre at det drypper fra taket:-)
Ha en fin dag og helg, Toril:-))
Klem Synnøve

sylvia sa...

hei på deg min venn,
hmm her må jeg innrømme at jeg er en av de som kan tilgi, men jeg er bare sånn, har blitt dypt såret gang på gag helt fra barnealder,kunne skrevet bok på 1000 sider,
for meg faller det naturlig, er umulig å si hvordan jeg gjør det, det er bare sånn, så jeg unngår bitterhet,
men klart jeg er skuffet over folk,
men kan de innse sin feil så er ikke jeg den som holder igjen,
jeg har tilgitt folk selv om de ikke har bedt om det, de vet det ikke engang.
men det er meg.
ha en fin vår dag, her er +16, nydelig,
klem fra sylvia

Torill sa...

Ja, jeg tror nok at jeg er en av de som har vanskelig for å tilgi hvis noen har virkelig vært ond. Men er enig i det at hvis mann hadde lettere for å tilgi så hadde mann hatt det bedre med segselv. Det er ikke bare bare, nei. Nå lengtes det etter våren kjenner jeg. God helg til deg!!

Lavina sa...

Et vanskelig tema men som jeg pleier å si, det er lett å tilgi i tankene, men vanskelig å tilgi av hjertet...

Jeg har opplevd så mye gjennom livet mitt, men jeg valgte å tilgi av hjertet og gå videre med mitt liv..

Jeg sitter ikke med bitterhet for det gavner meg ikke..

PS. Hvor flott bloggen din ble etter oppussing....

Viola sa...

Du skriver så mye fint, tar opp så mange ting..Du har ikke sett dvd'n "the Secrets"? den anbefaler jeg.. veldig spennende tankegang.. Det å fokusere på det positive.. men jeg vet ikke.. noen ganger blir jeg usikker på om man alltid skal fokusere på det positive..

Ha en god natt! Klem! :)

Anonym sa...

Hei Toril og god kveld.
Håper den er det, og at dagene som kommer også blir slik.

Igjen tar du opp tema som får meg til å tenke og som jeg liker å "hanskes" med i mitt daglige virke. Nikkingen med et følger nok meg også denne gangen gjennom temaet ditt. Vi er nok ikke så veldig uenige denne gangen heller. :)

Jeg tror at så lenge en prøver så godt en kan og makter på å tilgi, så følger hjertet mer og mer med etter hvert. Det er erfaringer jeg har gjort meg gjennom livet i alle fall. Jeg innrømmer så gjerne at jeg til tider har hatt problemer med å tilgi av hele mitt hjerte, men jeg kjenner stadig at jeg mer og mer lykkes på området.

Når noen i dag forsøker av hele sitt hjerte å gjøre meg og mine vondt, får jeg det vondt på deres vegne. Jeg ser så godt grunner som ligger bak som på langt nær har noe med hverken meg eller mine å gjøre. Og for meg røper de med sine metoder og innholdet at det er helt andre budskap som kommer frem enn de de forsøker å oppnå. (for det hender faktisk og ganske så ofte, for ikke å bruke konstant, som du kanskje har fått med deg).

Jeg har hatt bare gode erfaringer med å fortsette min stil og slik jeg ønsker å fremstå. Noe som kommer frem i både profilen min og jeg håper også gjennom innlegg på bloggen min og kommentarer hos andre.

Tankene fortsetter de, Toril og det ser det ut for at jeg også igjen kan gjøre. Nå blir det mer og mer tid og muligheter ved tastaturet igjen. Og uten smerter som har fulgt meg så alt for lenge. :) Det mest smertefulle er faktisk at en ikke får ut alle tankene og også får fulgt opp de trofaste som deg og alle de andre. Da får jeg lett tanker om egoisme og selvopptatthet, som slett ikke er av mine hensikter. Men det tror jeg egentlig de fleste forstår også. :)

Ønsker deg og dine igjen ei fin tid og du kan gjerne sette på enda en som lengter etter våren. Som snart viser seg i all sin prakt! Det er godt å tenke på det.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...