I'm searching, trying to understand, expanding and exploring. I will accept, learn and try to see life in new ways. I'm reinventing my life, reinventing myself, step by step.

2012/05/18

HURRA

Vel overstått 17. mai!

DSC_0102

Jeg håper dere alle hadde en fin dag!

Nå er det sikkert noen som ikke feirer nasjonaldagen – av ulike årsaker og omstendigheter. Selv er jeg ikke overvettes glad i denne dagen. Jeg er minimalt begeistret over korpsmusikk – og barndomsminner om å bli tråkket på tærne - eller hælene så skoene datt av – eller gnagsår på grunn av nye sko – eller å bli dyttet hit og dit og klemt halvt i hjel av en folkemengde på jakt etter SITT barn eller SINE foreldre – har satt spor.

Men til tross for dette – og pøsregn – ble det en koselig dag.

Null stress – trodde jeg – men stresshodepinen som fortsatt henger litt i, vitner om noe annet. Men dagen er overstått – og det på en fin måte.

DSC_0110

I den siste tiden har det vært en del fokus på bruken av det norske flagget. Eller misbruk som noen velger å kalle det.

Jeg har full forståelse for at det finnes mange i blant oss (kanskje spesielt i de eldste generasjonene??) som har et helt spesielt forhold til flagget vårt. 

Noen reagerer på at man lager “flagg-servietter” og tørker seg rundt munnen med “flagget”. Andre reagerer på at russen går med flagg på buksebaken. Atter andre reagerer på at unger drar flagget langs bakken – slik at det kan bli både vått, skittent og tråkket på.

Selv føler jeg at dette blir veldig ekstremt. Når det kommer til 17. mai så føler jeg at flagget er selve symbolet på nasjonaldagen. Jeg synes det er veldig koselig og flott å dekorere med flagg og andre objekter i nasjonalfargene rødt, hvitt og blått. Inkludert flaggservietter (av papir vel og merke). Jeg velger å pynte litt ekstra – spesielt med tanke på at jeg ikke har et supergodt forhold til korps, store folkemengder og annet som dagen fører med seg. Jeg velger å gjøre dagen koselig for meg og mine – på MIN måte. Hadde jeg ikke likt flagget vårt – hadde jeg jo ikke valgt å pynt med dem – og for de som tror at det er en slags symbolsk handling i at jeg tørker meg rundt munnen med en papirserviett med flagg-mønster … vel .. det er det IKKE!!

Jeg synes faktisk det er flott at russen velger å bruke flagget i sin feiring. De kunne lett ha latt det være. Et flagg på en russe-bukse-bak får nok oppleve langt mer enn mange andre flagg .. :o)

Og hva så med den slitne seks-åringen som går uten mamma og pappa i 17-mai-tog for første gang, som ikke klarer å holde armen oppe hele marsjen igjennom – men som er SÅÅÅ STOLT over å få lov til å gå i tog – med flagg og det hele. I verste fall må man investere i nytt flagg til neste år – men sint på dem – NEI det er ikke lov!!!

DSC_0089

Man skal ikke gå helt av konseptene og bli ekstrem på den ene eller andre måten – men man får prøve å utvise respekt for at man har forskjellige meninger.

Jeg håper det snart slutter å regne – og at helgen blir super i det langstrakte landet vårt. Kan jo slå på stortromma og si at det gjelder heeeeele verden .. :o) Skjønt noen trenger jo regn .. hmm ..

♥♥♥ KLEM ♥♥♥

10 kommentarer:

Torill sa...

Vel overstått dag! Enig med deg ang "flagg-saken". Jeg er en av de som er så glad i landet sitt at jeg pynter med flagg servietter og synes russen skal få lov til å stolt bære flagg på drakten sin! :) Ha en super fin helg!

Sivs hus sa...

Hei, Ja, flagg er en del våre symboler som er viktige å ta godt vare på. Takk for koselig hilsen. Fin fredagskveld. Klem Siv

Monica sa...

Hei på deg.
Vel overstått 17. mai.
Innlegget ditt fikk meg til å tenke på min egen barndoms 17. mai. Min far var veldig streng når det kom til flagget, det måtte for alt i verden ikke berøre bakken. Ikke alltid så lett for en liten trøtt hånd, jeg husker at jeg til slutt ikke ville ha flagg. Senere da jeg var russ måtte jeg pent sy det norske flagget høyest mulig oppe på dressen min, ikke planer om jeg fikk lov å feste det på rumpa, det ble sydd på ermet på dressen...
Ønsker deg en riktig fin helg ;)
Smil og klem fra Monica

snakkemunn sa...

Ja, hvordan ville en norsk 17. mai bli uten et flagg. Hipp hurra! Flagget må vi bruke....
Ønsker deg en fin helg ;-)

Hagealven Lunalu sa...

Hei Toril!
Så koselig at du stikker innom, selv om jeg har vært borte lenge! Det setter jeg pris på. Har hatt det så travelt, med studier og full jobb - så jeg valgte rett og slett å prioritere bort bloggingen for en stund!
Synes det norske flagget er flott - og pynter gjerne med det til
17.mai! Har heldigvis bare god minner fra denne dagen, og jeg tror jeg aldri har opplevd stress rundt den - litt mas kanskje, men mest kooos!!!
Ha en flott lørdagskveld,
klem fra Lunalu

Lavina sa...

Hvor trivelig at jeg ikke er alene om de samme tankene.. Har mange minner i fra 17 mai og med feiring i by, og flagg.. Det er nå opp til oss selv hvordan vi vil bruke flagget..

Vel overstått...

Klem

salige lavendel sa...

Ja, det er viktig å respektere andres meninger. Ikke alltid så lett når man mener noe annet selv, men viktig likevel.(Jeg er forøvrig heller ikke glad i korpsmusikk...=) Nyt godværet og dagen og takk for hilsen hos meg.

Anne sa...

Alt for lenge siden jeg har vært innoim, jeg skjems...

Men etterlater en varm klem til, jett om :-)

Bestemor Drillo sa...

Jeg har nå blitt så gammel at jeg feirer dagen helst hjemme, med barnetog på TV. Og hva hadde barnetogene vært uten vårt vakre flagg?
En bukkett hvitveis og et bordflagg er min 17. mai pynt!
Takk for koselig innlegg og hilsen!
Klem fra bestemor!

Viola sa...

Denne 17. mai satt var jeg faktisk ikke ute, men koste meg foran tv'n .))
Og ellers kan jeg si at jeg er ikke noen stor tv-fan..
Flagget som vaier i hvitt, rødt og blått er fint på 17. mai! :) Hvordan de bærer det eller det med servietter, det har jeg ikke helt tenkt over..

Ha en flott juni! :)
Klem fra meg! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...