I'm searching, trying to understand, expanding and exploring. I will accept, learn and try to see life in new ways. I'm reinventing my life, reinventing myself, step by step.

2012/11/08

Friends forever ..

.. ja det var det vi lovte hverandre da vi var barn og tenåringer ..

Venner for alltid!

Hvor mange av disse for-alltid-vennene jeg fortsatt sitter igjen med? Vel – ingen jeg har daglig kontakt med – tre jeg har sporadisk kontakt med og resten er blitt facebookvenner. Lagt i samme “kurv” som alle bekjente som har tilkommet i årenes løp. Noen veldig “bekjente” – andre ikke fullt så kjent.

Faktisk er det sånn at noen av de jeg har blitt kjent med via blogging har blitt bedre “bekjente” enn de jeg engang hadde som venner :o)

page

I bakhodet ligger en liten dårlig samvittighet – en som sier at det er min egen skyld. Jeg kunne ringt oftere – jeg kunne reist for å besøke dem. Men så vil jeg ikke “trenge” meg på. Være en belastning for andre. Og det til tross for at jeg tidligere har blitt invitert.

Her kommer en annen faktor inn også – jeg er så innmari hjemmekjær. Jeg vil helst sove i min egen seng. Ha mine saker og ting rundt meg. Og til tross for at det er koselig å sove over hos andre – vil jeg helst være hjemme. Det er direkte plagsomt noen ganger. Og jeg velger heller å bo på hotell enn å være andre “til byrde”.

Så – jeg burde i alle fall bedt folk hjem til meg da – og jeg har faktisk forsøkt. Men folk har det så travelt bestandig – om det er et faktum eller om de har det som meg – at de helst vil være hjemme .. tja det vil man vel aldri finne ut av.

Men jeg funderer mye på om jeg skal hive meg rundt og invitere folk i nabolaget – sånne som slipper å overnatte – invitere slike jeg vet trives sammen og som jeg trives med også. Men invitere til hva? Ost og kjeks? Nå vet jeg det – det nærmer seg jo jul og julestri – hva med en forsmak av julekos; Gløgg og pepperkaker?? Og kanskje julekortlaging?? :o)

DSC_0067

Oi .. nå er innlegget blitt altfor langt .. og ikke helt det jeg tenkte jeg skulle skrive om – men det får bli en annen gang!

Ha en flott torsdag!

KLEM ♥

8 kommentarer:

Eva sa...

Det er en interessant tema som jeg kjenner godt igjen.. Jeg var slik at overnatte hos andre aldri i livet. Nå har jeg tatt grep..

Min bestevenninne gjennom over 50 år vi har venninnekveld. Bare oss to. God mat, vin, sysler med engle og tarotkort, prater om alt mellom himmel og jord. Vi har hver vår gang, og vi overnatter. Du aner ikke hvor kjekt vi har det..

Er også vennemiddager, overnatting og eller noen henter oss. Koselig det også! Det beriker livet nemlig, besøke sine venner og ta vare på vennskapet. En dag kan man stå alene og da kan du plutselig savne vennene dine.

Jeg har mange bekjente, men det er vennskap som ikke stikker så dypt, det er mer det overflatiske.

Kos deg med å invitere til kortlaging og spise pepperkaker og ha det koselig sammen..

Ha en fin torsdag.. Varm klem til deg..

Viola sa...

Oi da!! den jula var det masse snø ser jeg!! =O og så flotte bilder! :)

Nydelige de pepperkakene ble!

Håper du finner ut av hva du vil gjøre, pepperkaker og gløgg er jo godt da! :))

Ha en fin november, klem fra meg! :)

Torill sa...

Jeg kjenner meg godt igjen her og må innrømme at jeg savner å ha en virkelig god venninne som jeg kan fortell ting til. Det ble en del flytting på oss i oppveksten så dermed forsvinner venner en etter en. Bildene dine var så stemningsfulle. Nå fikk jeg virkelig " the Christmas spirit". Synes det var en god íde å invitere til pepperkaker og gløgg :))
Ha en koselig kveld! klem

Anne sa...

Vi er nok veldig mange som kjenner oss igjen her... åsså TID tenker en, åsså OVERSKUDD, åsså litt mer MOT...

Så enkelt å finne unnskykdninger, kanskje enklere det en virkelige GODE grunner om du forstår...

Åsså, ikkeminst enklere på sommeren, enn nå på mørke vinteren, sukk sidrumpa jeg Toril :-)

Karl Halvorsen sa...

Hallo Toril.
Ikke ukjente tanker dette nei, Toril. Heller ikke det med venner og blogg. Der kjenner jeg meg igjen og nikker bekreftende min enighet.

Det er mange tanker rundt dette med venner jeg gjerne skulle ha skrevet om nå, men får se om formen er bedre senere på dagen. Ville bare innom å se om nytt har kommet ut. Det hadde det. :) Du hører igjen fra meg du Toril, så snart som råd er. Inntil da håper jeg du har en bra fredag etter ei god natt. Ps Gløgg var en god ide. ;-)

Refleksjon på livsvegen sa...

Hm.. Tankevekkande innlegg!
Er ikkje mange eg har kontakt med heller.. Litt Julekort kontakt med ungdomsskule og Folkehøgskule venner..
Så lurt med ein slik kosekveld!

Gjer det du, trur ikkje du vil angre nei!

Varm klem og fortsatt god helg :-)

Siddis back home sa...

Flott innlegg, det er nok veldig mange som har den følelsen, man vil ikke være til bry.... men veldig bra å ta et skippertak intiativ engang iblant.... lykke til!

Karl Halvorsen sa...

Tror vel det har lett for å bli slik for veldig mange av oss. Med årene får vi "vårt" alle sammen og en glir litt fra hverandre. Men jeg tror det, at når et vennskap først er etablert, så ligger det i bakgrunnen, klart til å tas opp igjen. Og det blir også ofte gjort tror jeg.

Vi vil ikke forstyrre privatlivets fred. Ikke helt ukjent det nei. Der har nok det privatlivet som TVen har gitt oss vært med på sin del.

Ellers unngår jeg ikke tanken som jeg har vært ute med tidligere. "Det er i nød man skal telle sine venner. Da er det som regel fort gjort..." Det er vel også noe her, med at imellom så er det virkelig gode venners oppgave også, å forsøke å holde vennskapet i live. Se når det virkelig trengs, når det blir stille fra den andre parten. :)

Kunne vel ha sittet slik å fundert litt over dette i det uendelige. Det skal du slippe, så jeg ønsker deg ei riktig god og vennskapelig uke, Toril! ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...