I'm searching, trying to understand, expanding and exploring. I will accept, learn and try to see life in new ways. I'm reinventing my life, reinventing myself, step by step.

2012/02/16

Takk for den ..

For en tid tilbake laget jeg et innlegg om bl.a. kinoforestillingen Ariettas hemmelige verden. Siden jeg av naturlige årsaker ikke har bilder fra denne filmen (fotograferer jo ikke inne på kinoen liksom .. blir for dumt) – Googlet bilder for å vise hvor flott animasjon filmen har. Nydelige tegninger. Nå var det en rekke sider som kom opp med omtrent bare de tre bildene jeg la ut.

Nå var det rimelig dumt å bruke de bildene – ser jeg i ettertid – for idag når jeg åpnet bloggen min fant jeg at følgende hadde skjedd med ett av dem;

Ikke spesielt gøy .. men forståelig også. Det er jo viktig for oss å ta vare på bildene våre – så da skjønner jeg at den/de jeg kopierte bildet fra misliker at jeg stjeler ett fra dem. Og som de skriver – de kunne gjort noe mye verre. Det ville sagt mye mer om dem enn om meg .. men de kunne ødelagt mye.

MEN – når det er sagt – HVOR FIKK SÅ DE DISSE BILDENE FRA??? Satt de i kinosalen med kamera? Har de en egen avtale med de som har laget filmen? Det jeg spesielt stiller meg tvilsom til – er at omtale av filmen og det å vise bilder fra den – skulle ha noe som helst å si for de som laget filmen. På NEGATIV måte altså. For hadde jeg laget en film eller noe annet åndsverk av slik dimensjon – ville jeg helt klart gjerne hatt publisitet rundt den/det. SÅ filmskaperne er sikkert KJEMPEFORNØYDE med at noen bruker bildene deres til å begrense omtalen og publisiteten rundt filmen deres.

Nok et eksempel på at man må være forsiktig på nett – og klart – vi MÅ spørre FØR vi låner ..

Uansett – jeg fjernet bildene jeg Googlet .. kanskje flere som må sjekke bloggen sin for slikt .. ??

06122011519

.. ja ja .. tilbake til pakking .. Miniprinsessa drar på bestemorbesøk noen dager og jeg – JEG skal soooooove :o) (Ja også besøke noen blogger – og se TV – og hvis jeg gidder – gjøre litt småtteri i huset .. :o))

♥ KLEM ♥

5 kommentarer:

snakkemunn sa...

Hei,takk for fin kommentar hos meg.:))
Det er mye å passe på. Jeg forstår heller ikke hvordan de kunne forandre bilde på din blogg. Ha en fin dag. :))

Synnøve sa...

Jeg skjønner ikke hvordan de kunne leggr inn bildet på bloggen din.Heller ikke at du ikke kunne bruke bildene du fant. Jeg vet en skal spørre om og få lov, men jeg ser daglig folk som legger ut bilder på blogger og fb som de har funnet på nettet.
Å bilder fra en film,må vel bare være god reklame??
Jaja,da lærte vi noe nytt i dag også, selv om jeg ikke skjønner det...-))
Ha en fin torsdag og helg:-)
Klem

salige lavendel sa...

Det ligger vel gjerne noen offentlige bilder som filmselskapet har lagt ut eller?? Ikke så lett bestandig dette. Forstår iallefall vordan du tenkte rundt det. Merkelig at de kunne komme inn på din blogg og legge bilde der??? Og om ordbekreftelse - bra at du er enig med meg der. Bare skriv et innlegg om det du også, så får vi kanskje vekk en del av dem. Har slitt noe veldig med det i dag, og plutselig ble det sånn at jeg gadd ikke sende hilsenen jeg hadde skrevet når jeg så at det var ordbekreftelse. Rygget ut av det heller...Noen av dem er som du sier utrolig vanskelige å tyde også, vet ikkehvoor mange ganger jeg har trykket feil.

Hespe sa...

Oisann, dette var lite gøy!! Ja, man må trå varsomt når man publiserer bilder, men det er ikke alltid enkelt...! Nå forstå jo ikke jeg at det skal være så ille å gjengi bilder man finner på nettet, når det ikke er personifisert da, men joda, forstår vi skal ta hensyn og være forsiktig...!

Fortsatt fin kveld til deg Toril, og flott kommende helg!

Klem fra Hildegunn

Viola sa...

Her tok det en god stund før jeg skjønte hva du mente gitt.. jeg trodde ud selv hadde satt inn den advarselen til skrekk og gru, som et eksempel.. Men etter å ha lest opp og ned og ned og opp, så skjønner jeg det hele..
Nei, det er ikke lov.. Vi lærer så lenge vi lever.. Før man hadde helt kjennskap til blogging, bilder og nett, så visste man ikke hva alt dette innebar.. Men man lærer fort.. og det er jo egentlig en selvfølgelighet.. Men da er det vel ikke lov å reklamere for videofilmer heller da? Å ta bilder av en videoetui/cd-plate..you name it.. for DET har jeg gjort.. (lenge siden) ups.. Men at man ikke skal kopiere bilder fra nett eller andre bloggere, ja det vet man bare..

Klem til deg, takk for din kommentar og god helg! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...